25.01.2011

47 påmeldte pr 25.januar

Med 47 påmeldte allerede nå er det klart at det blir en skikkelig fest på Bislett 26.februar.  11 av de 47 er kvinner, blant dem løpets eldste deltager; 74 år gamle Lukris Eikum Grønntun (bildet) fra Oslo.

Yngste deltagere (3 stykker) er 29 år, dvs født i 1982. Det er Agnethe Johnsrud fra Tangen, Jan Billy Aas fra Drøbak Maratonklubb og Jørn Christian Syversrud fra Årnes.

ALLE PÅMELDTE

21.01.2011

Støtte til innendørsløp i Wall Street Journal

Wall Street Journal hadde i går en artikkel på nettet om innendørs rundbaneløping. Riktignok skriver de positivt om innendørs maraton, men er det positivt å løpe maraton innendørs må det jo være ultrapositivt å løpe et innendørs ultraløp.

Artikkelen kan leses ved å trykke her.

13.01.2011

Bislett 12-timers har kapret underholdningsartist

Vi er glade for å si at det nå er slutt på stillheten og meditasjonen under Bislett-12 timers - Heming Leira har nemlig sagt seg villig til å være speaker, underholder og generelt muntrasjonsråd i samtlige 12 timer!!

Ingen kan gjøre slikt bedre enn Heming, det vet alle som har vært tilstede på noen av de tidligere innendørsløpene på Bislett (eller på et av de utallig andre løpene som har hatt Heming som "motivasjonsspeaker").

11.01.2011

IAU Bronze label til begge løpene

Bislett 12-timers vil også gi alle deltagere en unik mulighet til å skaffe seg ei bra tid på 100-kilometer. I den forbindelse har vi søkt IAU (International Association of Ultra Runners) om offisiell godkjennelse for begge distanser.

12-timers er en krevende, eksklusiv distanse som ikke arrangeres like ofte som verken storebror 24-timers eller lillebroren 6-timers. Bislett 12 -timers vil derfor være en fin anledning til enten å debutere på distansen eller forbedre en tidligere notering.

100-kilometer er offisiell distanse med både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Det er en distanse som kan synes tøff å gi seg i kast med, men bakt inn i en 12-timers kan mange risikere å avslutte februar med et offisielt resultat på distansen.

I dag fikk begge løpene godkjennelse fra IAU, noe som bl.a. betyr at alle resultat vil bli tellende i de internasjonale statistikkene. 

09.01.2011

Bislett 12-timers og Hytteplanken

Hytteplanken er utmerkelsen som gis til de som fullfører minimum 3 norske ultraløp i løpet av en sesong. Løpene må være fullført innenfor arrangørens tidsgrenser eller Kondis'/Ultraløpsutvalgets kriterier for hvert enkelt tidsløp.

For å kvalifisere seg til Hytteplanken på Bislett 26. februar må gutta løpe 90 km, mens jentene må løpe 75 km.

Med skikkelig disponering av løpet er dette mål som de fleste langløpere vil kunne klare. Det gjelder selvfølgelig å bruke hodet i starten og "å bruke hodet i starten" betyr i ultrasammenheng kun en ting - Ro Deg Ned!

Bislett 12-timer er dermed ikke bare en mulighet til å komme seg innendørs i fellesskap med mange andre langløpere. Det er også en mulighet til å sikre seg første stikk i årets Hytteplanke.

07.01.2011

STARTLISTE BISLETT 12 TIMERS

PÅMELDINGENE STRØMMER PÅ
Pr. 7.januar: 27

Se hvem som er påmeldt

På bildet ser vi Rita Nordsveen og Robert Hansen som begge er påmeldt til 12-timersløpet, og som ganske sikkert vil være med å kjempe om seieren.

Foto: Ole Arne Schlytter, Romerike 6-timers

05.01.2011

Hvordan sikre seg startplass til Løpet.

Det er ikke lett å få alt riktig, samtidig.
Jeg har i flere år arrangert treningsturer av varierende lengde. De fleste har vært lange, men logistikken har vært enkel og forpleiningen har også vært mulig å håndtere. Det å skulle være ansvalig for et løp er noe helt annet. Det gjelder bl.a. å holde tunga rett når informasjon skal fordeles.

Jeg har i løpet av denne bloggens første innlegg allerede klart å feilinformere om starttidspunk, la oss håpe at sannhetsgehalten blir bedre heretter.

Det som garantert er sant er at registreringsskjema må være sendt og startavgift må være betalt før deltagelsen er sikret.

Registreringen gjøres på følgende vis:
Send inn Registreringsskjema (excel) i mail til ultrafrykholm@gmail.com

Hvis du får problemer med excel-skjemaet kan du printe ut Registreringsskjema (jpg) og fylle i for hånd før du scanner det inn og mailer til ultrafrykholm@gmail.com eller skriver inn de data som trengs i en vanlig email.

Startkontigenten betales inn til konto:
6580.14.92236 - Geir Frykholm

Vi vil i løpet av noen dager også kommed med IBAN/BIC slik at våre utenlandske venner også kan få betalt.
Startavgiften er på 750 kroner, mens kondismedlemmer betaler 700 kroner.
Vi kommer til å sette et tak på antall deltagere så her er det foreløpig først til mølla.

03.01.2011

Feil starttidspunkt

Ved en beklagelig lapsus ble desverre starttida for Bislett 12 timers lagt ut feil i går.

Det riktige skal være at løpet starter kl. 09.00

02.01.2011

Bislett 12-timersløp 26. februar - status så langt

Det har tatt sin tid å komme i gang med planleggingen av Bislett 12-timersløp 26. februar, men nå settes alle kluter til og informasjon vil fortløpende komme her.

Løpet vil bli arrangert og starten vil gå kl. 09.00.

Prisen for løpet blir en mellomting av hva startavgiften var på Bislett 24-timer og Romerike 6-timer. Vi tar en sjanse da vi så langt ikke har fått noen sponsorer av noe slag på plass. Prisen for Bislett var 850 kroner, mens Romerike 6-timers kostet 500 kroner. Vi legger oss derfor på en startavgift på 750 kroner, mens startpenger for kondismedlemmer vil være 700 kroner.

Vi regner ikke med å kunne fylle Bislett slik det gjøres ifm 24-timersløpet, men de faste kostnadene er de samme. Utgiftene til f.eks. tidtakingen vil være en betydelig del av startavgiften på et slikt "mellomløp".

Faller alle brikker på plass så burde vi også kunne by på t-skjorter til alle som løper lenger enn 50 km.

Det vil også bli offisielt "100 kilometer" resultat for alle som klarer å løpe så langt i løpet av 12 timer. Det er med andre ord mulig å starte ultrasesongen med å få resultat på både 100 kilometer og 12-timer. Dette er et rent ultraløp så det blir dessverre ikke foretatt noen måling i forhold til maratondistansen.

Skulle det være noen spørsmål så ta kontakt med meg; Geir Frykholm enten via ultrafrykholm@gmail.com eller telefon 9007 4223. Pga jobben kan jeg i perioder av dagen være vanskelig å nå på telefon, men gjør et par forsøk så går det nok bra:-) Jeg er også alltid tilgjengelig for en løpsprat, enten på en felles løpetur eller i Löplabbet i Sandvika hvor jeg er til daglig.